Lucruri nebunești realizate de femei

Un american de treabă, Henry Rollins a zis așa odată:

“Implor tinerii să călătorească. Dacă nu ai un pașaport, obține unul. Ia-ți o vară, un rucsac și mergi în New Delhi, Saigon, mergi în Bangkok sau Kenya. Lasă-ți creierul să exploadeze. Mănâncă mâncare interesantă. Găsește niște oameni interesanți. Ai o aventură. Ai grijă. Întoarce-te și vei vedea țara ta diferit, Președintele tău diferit, indiferent cine este. Muzica, cultura, mâncarea, apa. Dușurile tale vor deveni mai scurte. Vei avea idee despre ce este globalizarea. Există lecții pe care nu le vei putea scoate dintr-o carte ci te vor aștepta la capătul unui zbor.”

Și dacă tot există ”Letmefly by Bloginfidel”, am întrebat fetele din grup care au fost cele mai crazy lucruri pe care le-au făcut călătorind. Așa că vă las mai jos comentariile lor, poate vin și altora idei cum să își condimenteze călătoriile.

Olga: am sărit gardul și am intrat pe teritoriul unui Zoo și a unui port maritim la miez de noapte (ziua din păcate nu avusem timp).

Nebunie din aspect culinar: mâncat pește fugu și century-egg (ăsta chiar e delicios).

Century-Eggs

Daniela: În Cinque Terre am ”furat” o lămâie de pe o proprietate privată de parcă era prima și ultima lămâie din viata mea. În Barcelona am mâncat melci și nu cred să mai repet această experiență.

Svetlana: M-am îndrăgostit!

Eugenia: Se întâmpla prin 2010, eram cu diploma de master în mână și cu biletul spre Odesa în buzunar. Pe atunci nu știam de booking sau airbnb. Misiunea de a găsi cazare a revenit unei prietene mai plimbată decât noi restul (eram 4 fete). Ajunse în Odesa am constatat că nu prea avem unde înnopta. Ne-am dus în fața gării să găsim cazare la vreun particular. Am găsit. La o bătrânică care mai avea și un baiat cam bețiv. Noaptea am ațipit cu un cuțit și pila de unghii sub pernă și cu o masă pusă în ușă. Habar n-am de unde am facut rost de cuțit. Fetele și până astăzi fac mișto de mine. Dar eu mi-am învățat lecția, mă ocup personal de cazare când mai vine vorba de călătorii în grup.

Lucia: Am mers pe podul de sticlă sub formă de potcoavă la Eagle Point, Grand Canyon.

Valeria: Am “luat” portocale din copacii de pe marginea drumului din Atena. La ce miros aveau, credeam că și gustul e pe măsură… ce dezamagire am avut.

Ala: Am făcut bungee jumping sărind în gol la 134 metri în Noua Zeelandă la AJ Hackett Nevis Bung și asta m-a făcut fericită.

în Tenerife am sărit de pe o stâncă

Istoria aici e chiar nebunească. Admiram priveliștea în Ayia Napa, Cipru, când spre litoral se apropie o barcă cu turiști ruși, și ghidul lor la difuzor începe a povesti legenda acestei stânci, unde pe timpuri veneau iubiții, ca să-și demonstreze dragostea lor, sărind în apă de pe această stâncă. Așă că îl întreb pe prieten dacă vrea să sară. El îmi răspunde că ar putea, dar atunci nu va avea cine să-mi facă poze când eu voi sări. M-a convins 🙂 și am sărit.

am făcut zip-line la Reserva Natural Atitlán, din Panajachel, Guatemala

și am înotat cu rechinii în Belize

Felicia: Mi-am convins gazda să ieșim pe acoperiș în ploaie și am stat până dimineața acolo la discuții în Taiwan (apropo de îndrăgosteală), am mâncat supă de șarpe în Hong Kong și gândaci în China (foarte gustos, recomand), m-am pornit în Indonesia cu un telefon fără SIM (împrumutat) și fără card bancar (la categoria gadgeturi pentru survival, că ale mele au fost furate în Hong Kong).

M-am urcat pe scenă lângă DJ și am dansat acolo în fața la tare mulți oameni adunați la un party în aer liber în Hanoi, în cartierul cluburilor și a pub-urilor (Bia Hoi Junction) (doar o bere a fost implicată în poveste :D), m-am dus în munți în Vietnam, în Sa Pa, fără a rezerva vreun tur, sperând să găsesc localnici care să mă ghideze (așa și a fost), în același stil, nu aveam hostel rezervat (pentru că nu aveam card) când am ajuns la ora 11 noaptea în orășelul Penang în Malaysia și totul era închis.

Mi-am lăsat părul vopsit cu hena de culoare burgundă de către un tip cu care călătoream atunci în Kuala Lumpur (că vroiam numaidecât să încerc hena din cartierul indian). Tot în Kuala Lumpur am câștigat un televizor de 200 euro la o loterie organizată de un supermarket (l-am vândut și am continuat călătoria)! Nu pot să cred!

în SaPa cu localnica pe care am găsit-o la nimereală și care a fost ghidul meu, am vrut mult să încerc costumul lor tradițional, și m-a împodobit așa!

Irina: Am făcut couchsurfing la Verona cu prietena mea, gazda ni s-a părut suspectă și am hoinărit toată noaptea prin oraș, dimineața am întâlnit zorii la lacul Garda. Seara am fost la un concert la Arena din Verona, eram moarte de oboseală. Atunci m-am îndrăgostit de Italia.

Diana: Fiind patinatoare doar în visele mele, am prins o seară luminoasă la Sinaia și m-am tot dat pe patine, pînă am mi-am făcut vânătăi în palme. La ambele mîini desigur, pentru că-mi era jale de fund.

Stela: Am făcut rafting pe Tara (al doilea cel mai mare canion din lume ce are 3.500m adâncime). Am facut paragliding de la 1.200m înălțime și am zburat deasupra Mării Adriatice

și am facut zip line peste canionul râului Tara. I like extreme!

Diana: Am făcut autostopul singură prin Scoția în octombrie pe ploaie ciobănească. Una dintre mașini care s-a oprit să mă ia, m-a lăsat in the middle of nowhere, de unde nu puteam face autostop în continuare. Așa că am început să merg în cautarea unui loc mai bun. Afară deja întuneca și scopul meu era să ajung oriunde sunt case și localnici. S-a oprit o mașină (fără ca să o opresc) doar ca să vadă cine e nebuna care merge pe marginea drumului prin ploaie. M-a lasat apoi la o stație de tren ca să ajung în Glasgow, unde am mers la un hostel.

Am multe istorii interesante de autostop prin Europa. În Irlanda un șofer a oprit doar pentru că nu a mai văzut pe nimeni făcând autostopul în ultimii 10 ani.

Cel mai des cei care opreau mă invitau la o cafea să discute mai mult cu mine. Erau extrem de curioși să afle cât mai multe despre mine.

Ika: Ne-am scăldat noaptea în mare. Fără haine.

Tania: Multă experiență în a călători nu am. Urmează cu siguranță. Dar în Veneția o gașcă de microbiști au dat buzna peste noi