Rotterdam, Olanda

Și pentru că anul trecut pe timpul acesta eram prin Rotterdam, haideți să vă povestesc un pic despre oraș și ce puteți face aici.

Rotterdamul contrastează puternic cu fermecătorul Amterdam. Această metropolă e toată despre inovație și modern. E un oraș ce a fost ruine după al doilea război mondial și a fost reconstruit din talpă. Desigur că există și particularități pur olandeze în oraș: piste pentru bicicliști, dar și canale navigabile.

Rotterdam e o colecție de stiluri arhitecturale și inovație. Chiar și gara este o creație incredibilă a ingineriei.

Asigură-te că traversezi podul Erasmus. Iconicul pod este uimitor, iar dacă prinzi o zi senină cu soare, e locul perfect de unde poți admira orașul. Dacă mergi în direcția sud, vei avea cele. mai bune priveliști, în special pentru că De Rotterdammer arată mișto. Este de asemenea locul perfect pentru a face fotografii frumoase pentru instagram.

Explorează tarabele din Markthal, o piață interioară imensă care arată ca o navă spațială. Serios, e super cool! E multă mâncare gustoasă. Nu uita să-ți ridici privirea în sus, atunci devine impresionantă. Și apropo, oamenii locuiesc acolo.

Dacă vrei artă modernă, mergi la Witte Huis din portul vechi, iar dacă îți dorești să vezi un peisaj tipic olandez, intră in cartierul istoric Delfshaven, este o zonă ce datează din secolul XVII în jurul a două canale fermecătoare. E foarte Amsterdam-esque.

Nu uita și de Cube Houses. E cartea de vizită a orașului. Când ai să ajungi acolo, cu siguranță vei exclama: ”Wow! Cum a fost posibil?”. Chiar sunt case din cuburi.

Și plimbă-te mult de-a lungul portului. Atât partea de nord cât și cea de sud sunt drăguțe, mie imi place partea de sud. Dacă iai metroul, oprește-te la stația Wilhelminaplein, mergi pe faleză, în direcția podului.

Bicicletele sunt o modalitate excelentă de a cunoaște orașe, în special dacă ai parte de vreme frumoasă. Plimbă-te prin Witte de Withstraat și Pannekoekstraat, două dintre cele mai frumoase străzi din Rotterdam, pline galerii și buticuri. Apoi, îndreaptă-te spre parcul Het și pierde-te prin el.

Rotterdam devine destul de rece în timpul iernii, așa că pentru a-ți optimiza șansele de vreme bună, cel mai bine este să călătorești în sezonul mai cald. Vara poate fi un pic aglomerat, dar primăvara și toamna sunt perioade minunate pentru a călători.