Qibao – orasul de pe apa din Shanghai

Snapseed

Qibao este un orasel antic, fara trafic, poluare si zgomot. A fost construit in perioada celor 5 dinastii si 10 regate, cam 1.000 ani in urma.

Qibao din chineza s-ar traduce ca si “7 comori”. Legenda spune ca pe timpuri aici se gaseau sapte comori: un Budha din fier, un clopot din bronz din timpul dinastiei Ming, Sutra Lotusului scrisa cu aur de o concubina a Imperatorului din sec. 10, un copac magic, un topor din jad, un cocos de aur si o pereche de betisoare din jad. Conform istoriei au existat doar patru, iar doua dintre ele (sutra lotusului si clopotul) au supravietuit pana in prezent.

Oraselul este traversat de doua rauri, iar pe de o parte si pe alta se afla case traditionale, gradini, temple.

Stradutele pavate sunt din timpul Dinastiei Song, pe cand casele si templele din timpul Dinastiei Ming.

In timpul Dinastiei Song China a cunoscut cea mai mare dezvoltare in domeniul stiintei si tehnologiei. Tot atunci au fost emisi primii bani adevarati de hartie din istoria lumii emisi de catre un guvern national, a fost infiintata prima flota maritima permanenta a Chinei, s-a folosit pentru prima data praful de pusca si s-a determinat pentru prima data nordul geografic cu ajutorul busolei.

Qubao reprezinta o reproducere a vechiului Shanghai. Se afla la doar 18 km de centrul orasului si e un loc de “pelerinaj” in special in weekend pentru localnicii care vin aici pentru paradisul gastronomic. E foarte aglomerat in zilele de odihna, asa ca daca vrei sa il vizitezi, iti recomand sa o faci in celelalte zile ale saptamanii.

IMG_2603

IMG_2604

IMG_2605

IMG_2606

IMG_2607

IMG_2608

IMG_2609