Nu-ți da întâlnire cu o fată care călătorește

Ea este fata cu părul dezordonat, neîngrijit și colorat de la soare. Pielea ei este acum mult diferită de ceea ce era odată. Nu poți spune că e bronzată. Pielea-i este arsă, cu mai multe straturi de bronz, răni și mușcături pe ici și colo. Dar pentru fiecare imperfecțiune de pe pielea ei are o poveste interesantă de spus.

Nu-ți da întâlnire cu o fată care călătorește. Este greu de mulțumit. Întâlnirea clasică de genul cină-film la Mall o va seca de viață. Sufletul ei râvnește după noi experiențe și aventuri. N-o s-o impresionezi cu noua ta mașină și cu ceasul tău scump. Ar prefer să escaladeze un munte sau să sară dintr-un avion decât să te audă pe tine cum te lauzi.

Nu-ți da întâlnire cu o fată care călătorește pentru că o să te bată la cap să rezervi câte-un zbor de fiecare dată când sunt oferte la diverse companii aeriene. N-o să petreacă în “Republiq”. Și n-o să dea niciodată peste 100 de dolari pentru un concert Avicii, pentru că știe că un weekend de clubbing este echivalentul unei săptămâni întregi pe undeva, cu o activitate mult mai captivantă.

Sunt șanse mari ca ea să nu se poată ține de-un job stabil. Sau probabil visează toată ziua cu ochii deschiși la a-și da demisia. Nu vrea să continue să dea ce e mai bun din ea pentru visul altcuiva. Își cunoaște propriul vis și lucrează pentru a-l îndeplini. Fata asta este cu siguranță un freelancer. Face bani din design, scris, fotografie sau orice altceva care cere creativitate și imaginație. Nu-i pierde timpul plângându-te de job-ul tău plictisitor.

Nu-ți da întâlnire cu o fată care călătorește. Se prea poate să-și fi irosit studiile de licență și să-și fi ales o cu totul altă meserie. Este acum instructor de scufundări sau profesor de yoga. Nu este sigură când va avea următorul salariu. Dar nu lucrează ca un robot toată ziua, iese-n oraș, profită de ceea ce-i oferă viața și să te provoacă și pe tine să faci la fel.

Nu-ți da întâlnire cu o fată care călătorește pentru că fata asta a ales o viață presărată cu incertitudini. Nu are un plan sau o adresă permanentă. Lasă lucrurile să curgă de la sine și-și urmează inima. Dansează după propriul său ritm. Nu poartă ceas. Zilele-i sunt conduse de soare și de lună. Când valurile-o cheamă, viața i se oprește și va uita de orice altceva pentru un moment. Dar a învățat că cel mai important lucru în viață nu este surfingul.

Nu-ți da întâlnire cu o fată care călătorește fiindcă ea tinde să spună exact ceea ce gândește. N-o să încerce să-ți impresioneze părinții sau prietenii. Știe ce este respectul, dar nu-i va fi teamă să țină o dezbatere despre problemele globale sau responsabilitățile sociale.

N-o să aibă niciodată nevoie de tine. Știe cum să ridice un cort și se poate descurca și fără ajutorul tău. Gătește bine și nu are nevoie ca tu să-i plătești mesele. Este prea independentă și n-o să-i pese dacă vei călătorii cu ea sau nu. O să uite să facă check-in-ul cu tine când va ajunge la destinație. Este ocupată să trăiască în prezent. Vorbește cu străinii. O să întâlnească o mulțime de oameni interesanți, din toate colțurile lumii, care sunt pe aceeași lungime de undă și care-i împărtășesc pasiunile și visele. O să se plictisească cu tine.

Deci nu-ți da întâlnire cu o fată care călătorește doar dacă ești capabil să te ții după ea. Și dacă din greșeală te vei îndrăgosti de ea, să nu îndrăznești s-o păstrezi. Doar las-o să meargă mai departe.

Originalul poate fi găsit aici