Ghid rapid – Milano

Ghid rapid – Milano

Milano-discovery-20

Am fost de câteva ori la Milano, însă niciodată nu am înțeles dacă îmi place sau nu. Prima dată când am ajuns aici mi s-a părut destul de obscur. Orașul a fost reinventat pe parcursul a mai multor decenii, deoarece a fost parțial distrus de bombardamente în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Și deși poate părea nou pentru un ochi neantrenat pentru că a trecut prin reconstrucții masive, Milano ascunde o istorie impresionantă, iar asta îl face viu și cultural. Orașul este atât de fermecător și impresionant, precum îi permiți tu să fie.

Pentru a profita la maxim de călătorie, vezi mai jos un ghid rapid.

Dacă ești pentru prima dată în Milano nu ai voie să ratezi:

Domul
Nicio vizită la Milano nu ar fi completă fără vizitarea celebrei Catedrale. Este o frumusețe unică în stil gotic. Poți să o vezi din Piazza del Duomo, sau poți intra înăuntrul ei. Dacă ai nervii tari și îți place să stai la coadă, poți urca și pe acoperiș achitând o taxă.

Galleria Vittorio Emanuele II
galleria
Este cel mai vechi loc de cumpărături din țară și poartă numele primului Rege al Italiei. În interiorul acestei arcade construite în stil eclectic încă în secolul 19 se află o mulțime de magazine high-end și cafenele de lux. Chiar dacă nu ai de gând să cumperi nimic, oricum aruncă o privire pentru a vedea arhitectura impresionantă a galeriei. Apropo, Galleria conectează 2 dintre cele mai renumite puncte turistice din Milano: Domul și Teatro alla Scala.

Teatro alla Scala
Este unul dintre cele mai faimoase teatre din lume și cu siguranță are unul dintre cele mai impresionante interioare. Dacă nu te simți inspirat pentru un spectacol, trebuie să ajungi acolo, în special după 15.00 atunci când se aprind luminile în sala de teatru.

Santa Maria delle Grazie
Merită bifa pentru a vedea celebra lucrare a lui Da Vinci – ”Cina cea de taină”.

Villa Necchi
12249623_10156233090890635_7132736441890126587_n
Aici s-a filmat celebrul film ”I am love” cu Tilda Swinton. Este o oază de liniște în tumultul orașului. Vila merită vizitată dacă vă place stilul, arhitectura și toate lucrurile frumoase. Este o vilă incredibilă cu piese de mobilier ce datează din anii 1930. Nu a fost cruțat niciun ban pentru construcția acestei vile. În grădină vei vedea și prima piscină încălzită din Italia care satisface toate cerințele chiar și în secolul 21.

Bonus
Plimbă-te pe străzile Spiga și Montenapoleoni, sunt unele dintre cele mai frumoase străzi din Milano, iar seara poți face o plimbare pe Navigli și alle Colonne. Nu uita de Castelul Sforzese, parcul Sempione și Piazza Gae Aulenti pentru a vedea clădirile Bosco Verticale.

Și pentru că o călătorie nu înseamnă doar atracțiie turistice, îți recomand următoarele localuri pentru un aperol și cafea:

Terrazza Aperol
5-Terrazza-aperol-milano-duomo-2015-21aeb945f8
În Pizza Duomo găsești terasa Aperol, de acolo se deschide o priveliște superbă asupra catedralei și poți bea clasicul Spritz al Aperol. Îți recomand să mergi la apusul soarelui.

Pasticceria Marchesi
blackblessed206-1
Dacă îți place dulcele, îți recomand Pasticceria Marchesi, este cea mai veche patiserie din oraș și are cele mai bune deserturi și cafea. Marchesi reprezintă un simbol al excelenței milaneze și câtiva ani în urmă Prada a cumpărat 80% din acțiuni.

xx