Everybody in the Casa Mare!

Ziua a 2-a a inceput mai lejer, asa de lejer ca in loc sa postez ieri ceva pe blog, postez azi 😉 Sa ma ierte Eugen. Apropo, mari multumiri lui pentru smartphone. Altfel nu era sa vedeti locurile frumoase din Cahul.

Ieri, 1 iunie, a fost Ziua Copilului si a fost mare sarbatoare si pentru parinti, dar si pentru odrasle. Cahulenii stiu sa sarbatoreasca frumos si o fac destul de des. De exemplu, in fiecare duminica, de la 20.00 pana la 22.00 in Piata Horelor se organizeaza hora si localnicii rup opincile  papucii dansand. Ca pe timpuri, cand se adunau satenii in centrul satului, sau pe stadion si incingeau pamantul cu dansurile lor. E foarte bine ca aici se mai pastreaza traditiile.

M-au bucurat multimea de oameni frumosi care se plimbau agale cu copilasii de mana.

ImageIn timp de Dima si Vadim, vizitau sanatoriul, eu cu Victor am hotarat sa redescoperim centrul orasului.

Am dat de Teatrul vechi “B.P. Hasdeu”, acum spectacolele au loc in alta parte, dar afisele s-au mai pastrat.

Image

ImageUnele destul de amuzante:

ImageApoi ne-am indreptat spre Parcul Central, unde am gasit Catedrala “Sf, Arhanghelilor Mihail si Gavriil” (construita intre anii 1837-1850) cu bustul Domnitorului Moldovei, Ion Voda. Apropo, Parcul Central a fost construit in a II-a parte a sec. XIX.Image.Si ca sa-si reconfirme inca o data denumirea de oras balnear in care vin turisti din toata Europa, in oras va mai aparea un hotel nou. De fapt este o reconstructie a unei cladiri mai vechi. Terasa hotelului si arhitectura ma duc cu gandul la vilele pe malul marii ale nobilimii.

Image

Cahulul are si strazi pietonale

Image

si Universitate de Stat B.P. Hasdeu pentru tinerii dornici de carte:

Image

Dupa ce ne-am intremat fortele cu un desert absolut delicios:

Imagene-am pornit la Valeni sa-i descoperim pe boonica si boonelu. Si i-am gasit, plini de viata, plini de dragoste, plini de talente, plini de sinceritate. I-am ascultat cantand, am mancat peste gatit de boonica si am baut un pahar de vin facut de boonelu, ne-au depanat amintirile tineretii, emotiile si pregatirile de Eurovision si planurile de viitor. Is simpatici booneii, cu siguranta ne vom revedea cu ei.

ImageAm sa va las cu o urare de-a boonelului: “Sanatate la tineri si dragoste la batrani!” 

PS: si desi cineva zicea ca atunci cand zici ca un oras e verde, inseamna ca nu prea ai ce vedea in el, cu siguranta nu vorbea despre Cahul. E verde, e plin de oameni simpatici, localuri in care se mananca gustos si locuri frumoase atat in oras, cat si in imprejurimi.

Image

PPS: Desigur ca descoperirea nu ar fi fost posibila fara Moldcell. Mari multumiri Companiei.

Suport informational: Gazeta de Sud