Dovada călătoriei retur, sau cum eviți anularea zborului

Planifici să călătorești internațional și ai biletul doar într-o singură direcție? Poți avea probleme (vezi aici). Unele companii aeriene și unele țări solicită dovada biletului de retur. Iată cum poți obține acest lucru.

Practic, unele țări în așa mod combat imigrația ilegală. Se asigură că nu vei rămâne la ei pentru totdeauna (nu că dacă ai avea bilet tur/retur unii nu ar înerca să o facă… de exemplu studenții moldoveni în SUA prin Programul Work&Travel).

Oficialii vor să vadă dovada că tu vei pleca din țara lor. Lor li-i în cot de unde vei merge mai departe, principalul e că nu vei rămâne la ei.

Multe țări transferă responsabilitatea de pe umerii lor, pe umerii companiilor aeriene, ceea ce le oferă dreptul acestor companii să verifice biletul de retur atunci când faci check-in-ul. Dacă nu verifică și vă permit să zburați, atunci în cazul în care care ajungi în țara de destinație și nu țe se permite intrarea, compania aeriana cu care ați venit va fi responsabilă de zborul tău de retur, împreună cu alte posibile amenzi.

Unele companii aeriene sunt foarte stricte și dacă nu poți aduce dovezi, nu te vor lăsa la îmbarcare. Sau te vor impune să cumperi bilet de retur direct de la ei și câteodată ajunge să coste sute de euro. Și nu cred că vrei să cheltui atât.

Ce ai putea face să eviți anularea zborului sau cheltuielile suplimentare pentru procurarea unui nou bilet?


Cumpără un bilet ieftin

Sunt companii aeriene lowcost care oferă bilete începând de la 5 euro/per direcție.

Să zicem că zbori în Italia, Compania Ryanair, atunci un bilet spre România ar costa 9,79 euro / direcție.

Un bilet din Germania spre Oradea ar costa 2,99 euro (poți alege orice oraș din România, care e mai ieftin, oricum nu vei utiliza biletul).

Cumpără un bilet rambursabil
Imediat ce ajungi la destinație, poți returna biletul, iar banii ți se vor rambursa imediat. Va costa un pic mai mult, dar mult mai ieftin decât să cumperi un bilet în aeroport.

Falsifică o confirmare de bilet

Nu recomand această metodă, mai ales dacă arăți acest act fals unui oficial de la biroul de imigrări și nu unui angajat al unei companii avia.

Să minți un oficial este ilegal și poți ajunge în închisoare.

Dacă vrei să îți asumi riscul, site-ul ReturnFlight.net te ajută să îți creezi o confirmare de călătorie. Încă o dată, utilizezi această opțiune pe risc propriu.