Cum să nu te temi de zbor

Înainte de toate, de ce te-ai teme ?

Avionul este cel mai sigur mijloc de transport. Și cel mai rapid. Dacă nu ai călători cu avionul, cum ai putea să te bucuri de un răsărit și de un apus de soare deasupra norilor ?…

Viața mea s-a desfășurat 30 ani deasupra norilor. Nu mi-a fost niciodată frică să zbor, dimpotrivă. Mi s-a părut cel mai firesc lucru, exact așa cum mergi zi de zi la birou, pe pământ. Întotdeauna am gândit că dacă e să se întâmple ceva, se poate întâmpla oriunde. Poți merge pe stradă și îți poate cădea ceva în cap, sau poți merge cu mașina și poți avea accident. Așa că, nu mai bine zbori?

Nu mai bine te bucuri de toate senzațiile astea tari pe care ți le oferă zborul ? Și mai ales de peisaj…neprețuit. Pe mine m-au fascinat întotdeuna norii…pentru că mereu, după clipe îndelungi și plumburii de răzvrătire a norilor, răsare soarele.

Așa că vă îndemn să zburați fără frică, pentru că e o lume fascinantă acolo sus.

Și ca să puteți să vă relaxați înainte și în timpul călătoriei cu avionul, vă dau câteva sfaturi: nu încercați să beți băuturi alcoolice înainte de călătorie pentru a prinde curaj. Nu veți face decât să vă deshidratați. Veți avea nevoie atunci de cât mai multe lichide. Mai bine vă relaxați. Bucurați-vă de magazinele din duty free, uitați-vă la avioane, fiți fericiți că puteți călători.

Luați-vă cu voi o carte, o revistă, ceva de citit ce vă poate ține departe cu gândul, măcar în timpul decolării. Dacă vă sperie decolarea, vă sfătuiesc să nu vă uitați pe geam, stați mai bine pe un loc la culoar sau la mijloc. Iar când se apropie momentul desprinderii avionului de sol, închideți ochii si vizualizați destinația finală, locurile pe care le veți vizita curând, oamenii pe care îi veți întâlni.

După decolare, uitați-vă la un film sau citiți o carte bună. Întotdeauna am la mine o carte , e un timp de care beneficiez din plin. Faceți conversație cu cei de alături, bucurați-vă că sunteți acolo.

Nu abuzați de băuturi alcoolice în timpul zborului, cum vă spuneam, vă vor deshidrata și veți avea nevoie de multe lichide. În schimb, hidratați-vă, ciuguliți ceva, mestecați gumă de mestecat. Vă recomand să o folosiți mai ales în timpul decolării și aterizării, vă ajută să reduceți presiunea pe care o simțiți în urechi, în cazul în care căile respiratorii superioare vă sunt cât de puțin înfundate.

Faceți poze. Dacă nu aveți curaj să vă apropiați de ferestrele avionului, faceți-vă poze în avion. Vă veți amuza copios după aceea, când vă veți vedea cât de încordați erați din cauza acestei frici.

Nu vă fie frică dacă avionul întâlnește zone de turbulență, piloții știu foarte bine ce fac, însoțitorii de bord sunt acolo să vă asiste pentru orice, iar avioanele sunt din ce in ce mai sofisticate, dotate cu echipamente de ultimă generație și depistează din timp zonele cu probleme pentru a putea fi evitate.

Și mai ales relaxați-vă. Este un timp prețios pe care îl puteți petrece meditând sau bucurându-vă de viață.

Vă urez, așa cum face și comandantul avionului de fiecare dată, sit back, relax and enjoy the flight.

Cer senin!
Rucsandra