Croazieră printre Fiordurile Norvegiene

Vara asta visul meu va deveni realitate. În iunie vom urca la bordul unui vas și vom porni într-o croazieră printre spectaculoasele fiorduri norvegiene. Vom avea parte de imagini unice cu munți de zăpadă, ghețari străvechi și sate indepartate de pescari, dar și orașele Bergen, Kristiansand, Copenhaga și Oslo. Un loc unde soarele este reticent să apună, o croazieră printre fiorduri în care vom beneficia de lumina nesfârșită și în care vom avea șansa de a vedea un fenomen incredibil, în care soarele este pe cer la miezul nopții.

norwegian-fjords

În prima parte a călătoriei vom vizita următoarele porturi:

Oslo:
Centrul norvegian de comerț, muzica și arta; orașul lui Edward Munch & Knut Hamsun ne cheamă să îi descoperim cultura și istoria. Un oraș cosmopolit care găzduiește festivaluri de rock și jazz, evenimente de înaltă integritate și ardoare ca Ceremonia Premiului Nobel pentru Pace. Ne vom lăsa absorbiti de istoria vikingilor și de lucrarile deosebite ale lui Gustav din minunatul port Oslo.
oslo2

oslo

Bergen;
Al 2-lea oraș ca mărime al Norvegiei, Bergen, este și unul dintre cele mai frumoase orașe și porturi din Norvegia. Este înconjurat de 7 dealuri si 7 fiorduri.
Bergen2

bergen3

bergen4

Flam:
Flam se află în cel mai îndepărtat colț al Aurlandfjord – fiordul din Aurland. Flam este cel mai mare și mai spectaculos fiord din Norvegia, o adevarată capodoperă creată de natură.
flam2
Totodată, în Flam vom vizita una dintre cele mai populare destinații turistice din Norvegia. Panorama Stegastein. La o altitudine de 2000 m, acest punct oferă o priveliște panoramică ale fiordului învecinat. Proiectul construirii pasarelei Stegastein a făcut parte dintr-un concurs de turism național care a avut drept juriu Departamentul Autostrazilor Norvegiene. Arhitectii Todd Saunders și Tommie Wilhelmsen au câștigat concursul, printr-un design inovator. Atracția a fost terminată în 2006, aceasta fiind o rampă lungă, care se extinge în aer, înainte de a forma o curbă care oferă priveliștea fiordului la 600m în jos. La capătul platformei, o balustradă din sticlă aproape invizibilă întărește sentimentul că te afli în aer.
stegastein2

Aurland:
Cea mai mare parte a zonei este compusă din fiorduri și munți cu regiuni mici de populație concentrate pe văi. Natura din jurul orașului este sălbatică și frumoasă cu munți ajungâng până la înălțimi de 1800 de metri. Există și doi ghețari permanenți, Storkskavlen și Blaskavlen.
aurland

Copenhaga:
Originea orașului ca port și centru comercial se reflectă în originea numelui. Acesta în limbajul colocvial înseamnă portul Mercenarului. Orașul găzduiește 13 restaurante cu stele Michelin și o panorama urbană de promenade și fântîni arteziene.
1270968_10151912746744903_1719778671_o

Copenhagen-Harbor-Denmark

Va urma partea 2