Cât te costă o vacanță?

Oamenii au tendința să creadă că pentru a călători este necesar să-ți vinzi un rinichi. Un rinichi pe piața neagră costă în jur de 150.000 euro. Vom face 2 simulări de călătorii: una pentru Europa, alta pentru Asia să vedem dacă ne încadrăm în bugetul rinichiului.

Călătoria cu avionul
Skyscanner – este un site de căutare foarte util și este cea mai bună opțiune atunci când cauți rute ieftine și convenabile. În căutarile sale sunt incluse și companiile low cost.

Cazare
Booking – au cele mai bune prețuri la hotele, este cea mai ieftină alegere cu cele mai multe opțiuni.

Airbnb – acest site, permite utilizatorilor să rezerveze camere private sau apartamente întregi în orice localitate își doresc. Site-ul s-a dezvoltat foarte mult în ultimul timp și dă bataie de cap cazărilor tradiționale. Dacă utilizați acest link pentru înregistrare – www.airbnb.com/c/dmocanu?s=8, veți avea 22 euro reducere la rezervare.

Transport intern
Rome2Rio – acest site este unul din cele mai subapreciate resurse de călătorie. Rome 2 Rio oferă informații complete despre cum să ajungeți din punctul A în punctul B pe cale terestră, aeriană sau maritimă. De asemenea estimează costurile de benzină, cele mai rapide și cele mai ieftine trasee. Practic un Paradis pentru panificări.

Blablacar – este o comunitate care conectează conducătorii auto care au locuri libere în mașină cu pasagerii care merg în aceeași direcție. Cu peste 30 de milioane de membri din 22 de țări BlaBlaCar este cea mai mare comunitate de ridesharing din lume.

Simulare Europa

Drum Chișinău-București (tur/retur) – 30-40 euro

Zbor – Să zicem că vrei să mergi la Roma, te va costa 16 euro tur/retur
zbor

Transport intern – 10 euro tur/retur (drum aeroport oraș)

Cazare pe airbnb (apartament pentru 2 persoane), am pus range de 9 euro – până la 50 euro pe noapte, mi-a dat un total de peste 300 apartamente. Să zicem că stai 4 nopți cu 50 euro/noapte = 200 euro (pentru 2 persoane).

Total fără mâncare, ai ieși la un buget de 330 euro pentru 2 persoane, adica 165/persoană.

Total, vânzând un rinichi, mergi cam de 910 ori în Europa a câte 4 zile. Dacă o faci de 2 ori pe lună, îți ajunge pe 38 ani.

Asia
Să zicem că vrei să pleci exact peste o lună în Bali cu iubitul/iubita/prietenul/prietena. Am făcut o simulare pentru perioada 13-23 decembrie.

Zborul cel mai ieftin costa 785 euro, dar dacă iei din timp, 3-4 luni înainte, găsești aceeași rută cu aceeași companie de la 600 euro.

Transport aeroport – hotel (tur/retur) – 10-20 euro.

Cazare – începe de la 15 euro pe noapte pentru 2 persoane. Pentru 25 euro/noapte ai vila cu piscină și toate condițiile pentru un trai frumos. Total pentru 10 zile ar fi 250 euro.

Mâncarea/băutură – la alegerea voastră.

Total ar fi: 1.840 euro, sau 920 euro/persoană (cu bilet cumpărat cu o lună înainte și cazarea nu cea mai ieftină, desigur că prețul ar putea fi mult mai mic).

Costul unui rinichi ar acoperi 163 călătorii în Asia. Dacă mergi de 4 ori pe an, îți ajunge un rinichi pentru 40 ani de călătorii 🙂

E mult, e puțin? Nu știu, dar puteți calcula cât cheltuiți în fiecare sfârșit de weekend în oraș și aveți răspunsul la întrebare.

xx