Cahul, orasul trandafirilor

Serios, in Cahul am vazut atatia trandafiri cati nu am vazut in toata Moldova.  Image

Astazi ne-am pornit la drum sa redescoperim Cahulul. A fost frumos azi. Dis-de-dimineata, elevii cu flori in mana si zambete pe buze se duceau la “ultimul sunet”. Baietii din echipa noastra, “Trololo”, au remarcat in special frumusetea fetelor de la sud, lungimea rochiilor si preturile normale. Le-ar placea sa ramana pe mai mult timp pe aici.

Dupa un mic dejun copios, am pornit la drum cu bicicleta Violeta

Image

Ma gandeam ca va fi mai greu sa circulam cu bicicletele prin oras, dar a fost ok. Soferii erau destul de amabili, la fel si pietonii, unica care ne-a cam dat bataie de cap a fost ploaia, dupa primele minute de calatorie eram murdari din cap pana in picioare, dar a fost fun 🙂 Image

Ca niste turisti adevarati, am hotarat sa nu mergem sa vizitam obiectivele turistice, le vom lasa pentru alta zi.

Astazi am reusit sa vizitam sanatoriul “Nufarul Alb”, dar despre el si ce ne ofera, voi scrie mai detaliat maine.

Image

Apoi, am hotarat sa mergem sa vedem Aeroportul International Cahul. In perioada judetelor  existau rute spre Ucraina, Rusia si Turcia, dupa 2003, a fost renovat si reparata pista de decolare/aterizare. Cu toate acestea Aeroportul nu a obtinut autorizatia de exploatare din partea Administratiei Aviatiei Civile de Stat. Din 2004, activitatea Aeroportului de 100 ha a fost sistata. Despre omorarea vacii in loc de mulsul ei, voi scrie o postare aparte.

Image

Iaca de la avionul asta, drept inainte si-i aeroportul.

Vedeti padurea ceea? Ap mai mergeti un km si gasiti aeroportul 😉 Image
In total am parcurs aproape 12 km intr-o directie pana am pupat poarta aeroportului 🙂

Inapoi am trecut pe la Manastirea de Maici cu hramul “Sf. Mare Kneaz Vladimir” / Episcopia de Cahul si Comrat. Manastirea se afla intr-o fosta cazarma. Din pacate, din cauza conditiilor indecente de trai, nu a mai ramas nicio maicuta, doar preotul care incearca sa o renoveze.Image

Apropo, Manastirea a primit in dar, inca hat demult, 4 sfesnice de la tarul Nicolai al 2-lea.

Image

Drumul a fost pe alocuri anevoios, pe alocuri deluros, dar totusi frumos. E frumoasa tarisoara noastra, in special vara. E plina de culori.

Image

Am incalecat pe-o sa. pe-un stog de fan si v-am spus povestea asa. Revin maine cu noutati   🙂
Image

****

Partener general al proiectului: Moldcell

Image