Aeroporturi ce oferă tururi gratuite în timpul escalelor

Escalele lungi implică cheltuieli în plus și de cele mai multe ori sunt o bătaie de cap. Însă sunt orașe în care ți-ai dori să ai mai mult timp între zboruri. Sunt mai multe aeroporturi care oferă tururi gratuite ale orașelor lor.

Aeroportul Doha, Qatar

Pasagerii aeroportului din Qatar pot face un tur al orașului Doha oferit de Qatar Airways și Autoritatea Turistică din Qatar. Obiectivele turistice incluse sunt: Pearl-Qatar – o insulă artificială cu magazine și restaurante de lux, Satul Cultural Katara, patrimoniu qatarez, construit pentru a reflecta arhitectura tradițională veche; un souq tradițional și Muzeul de artă Islamică (înclusiv cu parcul de pe litoral). Există 4 tururi zilnice și fiecare dintre ele dureaza 2 ore și 45 minute.

Aeroportul Narita, Tokyo, Japan

Dacă tranzitați aeroportul Narita, puteți alege un tur asistat personal, care vă va duce către cele mai populare destinații de shopping, sau un tur ghidate de voluntari, care oferă excursii de 3 ore. Puteți alege una dintre cele 2 excursii: experiența culturală unde veți vizita Templul Narita-san Shinsho-ji sau experiența naturii cu plimbări în mediul rural.

Aeroportul Changi, Singapore

Călătorii cu o escală în Singapore de cel puțin cinci ore și jumătate pot alege una dintre cele 2 excursii oferite gratuit: excursia Heritage și excursia. Pentru ultima ai nevoie de cel puțin 6 ore.

În excursia Heritage, veți vizita diferite cartiere ale orașului inclusiv Little India, Kampong Glam și Parcul Merlion cu statuia iconică al animalului mitic.

Excursia City Sights include cele mai populare atracții turistice inclusiv destinațiile artistice, centrul financiar, Singapore Flyer și Parcul Merlion. Turul se termină cu Gardens by the Bay, unde există peste jumătate de milion de plante și o grădină verticală.

Aeroportul Internațional Taoyuan, Taipei, Taiwan

Ai vreo 8 ore să omori în Taipei? Aeroportul vă oferă 2 excursii de o jumătate de zi care. În cadrul turului de dimineață veți avea ocazia să vizitați Templul Daoist Sanxia Qingshui Zushi; Strada Sanxia Veche, cu arhitectura dinastiei Qing, japoneza si baroca; și Yingge Ceramics Old Street, inima industriei ceramice istorice din Taiwan.

Ai ore de opt ore să ucizi în Taipei? Aeroportul oferă două excursii de o jumătate de zi care ajung în inima atracțiilor culturale și istorice ale orașului. Turul dimineții vizitează Templul Daoist Sanxia Qingshui Zushi; Strada Sanxia Veche, cu arhitectura dinastiei Qing, arhitectura japoneză și barocă; și Yingge Ceramics Old Street, inima industriei ceramice din Taiwan. În turul de după-amiaza, turiștii vor vizita orașul Taipei, urmat de o vizită la Templul Longshan, un exemplu al artei templelor chinezești, precum și la Chiang Kai-shek Memorial Hall and Park.

Aeroportul Ataturk, Istanbul, Turkey

Pasagerii în tranzit cu escale mai mari de 6 ore și cu zbor cu Turkish Airlines, pot vedea Istanbulul cu unul dintre cele 5 tururi zilnice. Majoritatea durează 6 ore, mai puțin cel de dimineață care durează doar 2 ore jumătate. Excursiile acoperă cele mai importante atracții turistice ale orașului inclusiv: Zidurile Constantinopolului, Grand Bazaar, Moscheea Albastră, Hagia Sofia și Piața Sultanahmet. Și pentru că turcii sunt foarte ospitalieri, veți avea parte de un prânz sau cină gratuită.