A kind of magic

”Te uită cum ninge decembre,
Spre geamuri, iubito, priveşte –
Mai spune s-aducă jăratec
Şi focul s-aud cum trosneşte.”

Știați că, târgurile de Crăciun își au originea în Germania și Austria? Primele târguri a avut loc în Viena (1294), Bautzen (1384) și Dresda (1434). În timp, spiritul festiv, a acaparat întreaga lume, iar piețile urbane, devin o poveste în luna decembrie.

Vin, scorțișoară și portocale, artizani locali, colindători și o abundență de luminițe multicolore, nimeni nu rămâne indiferent la idea de a scăpa de lumea reală pentru a nimeri într-o altă lume, cea magică.Hai să vedem care-s cele mai frumoase târguri de Crăciun din Europa. Poate ne inspiră pentru o mica escapadă de sărbători 🙂

1. Târgul din Dresda (Germania)

Explozie de lumini, vin fiert și muzică de Crăciun se răspândește în întreg orașul: Striezelmarkt, cea mai veche piață de Crăciun din Germania își deschide larg porțile an de an.

 2. Târgul din Koln (Germania)

Koln are un total de 4 piețe răspândite în tot orașul și atrage anual aproximativ 2 milioane de vizitatori. Catedrală gotică domină piața centrală, iar jucăriile, decorațiunile de Crăciun, mirosul brutăriilor, aroma vinului fiert, castanele calde și turtele dulci crează o atmosferă de basm.

3. Târgul din Munchen (Germania)

1

Principalul punct de atracţie al Munchenului în luna decembrie este Marienplatz, inima Centrului Vechi, încojurat de sute de standuri de Crăciun. Bradul de Crăciun este în fiecare an locul unde se strâng majoritatea filarmonicilor din Germania pentru faimoasele concerte de sărbători din Munchen.

 4.  Târgul din Bolzano (Italia)

2

Târgul de Crăciun din Bolzano (Tirolul de Sud) este considerat unul din cele mai importante din toată Italia. In fiecare an are o temă diferită (de exemplu în 2012 a fost ”Întâlnirea culturilor”). Festivitățile au loc în Piazza Walther, un cadru foarte pitoresc.

 5. Târgul din Bruges (Belgia)

Acest frumos oraș flamand, prinde viață în timpul iernii. Centrul său medieval se transformă într-o paradă de Crăciun și un patinoar. Este un adevărat paradis în special pentru iubitorii de ciocolată.

 6. Târgul din Praga (Cehia)

3

Piețile de Crăciun din Praga sunt renumite pentru ornamentele lor unice și prăjiturile tradiționale de Crăciun. Căsuțele rustice oferă vizitatorilor produse hand made, de la bijuterii şi lumânări, până la îmbrăcăminte şi păpuşi tradiţionale din lemn. Praga este un oraș minunat, așa că dacă alegi să fii acolo de Crăciun, nu dai greș.

7. Târgul din Riga (Letonia)

Piața de Crăciun din Riga își așteaptă vizitatorii într-un cadru arhitectural unic. Sunt organizate evenimente speciale destinate copiilor: carusel din figurine de lemn; trăsuri trase de cai sau ponei; colt cu animale – oi, iepuri și pisici; spectacole, jocuri și multe alte distracții.

8. Târgul din Sibiu (România)

Să te plimbi prin centrul orașului Sibiu, este o experiență unică. 65 de căsuțe au fost amplasate în cadrul Târgului de Crăciun din Sibiu. Pe lângă oferta bogată adusă de expozanții veniți din toate colțurile țării, în Piața Mare sunt amenajate și alte atracții, cum ar fi Atelierul lui Moș Crăciun, zona de parc de distracții pentru copii, patinoarul, o scenă pentru spectacole și o terasă amplasată în mijlocul Pieței, de unde poate fi admirat bradul de Crăciun și deosebita plasă de lumini.

9. Târgul din Viena (Austria)

Toate străzile din Viena sunt pline de lumină, una mai frumoasă ca alta, orașul pare desprins dintr-o poveste minunată. Deasupra targului plutesc arome de vin fiert, ciocolata si scortisoara, precum si  lampioane care sporesc atmosfera de basm. Brazii care inconjoara locul sunt impodobiti conform traditiei iar copiii se bucura de jocurile amplasate special pentru ei in zona. Luminiţe, globuri, vin fiert, decoraţiuni şi obiecte artizanale atrag deopotrivă localnici şi turişti, iar pe parcursul lunii decembrie, coruri din întreaga lume interpretează colinde pentru iubitorii de muzică în sălile Primăriei.

 10. Târgul din Strasbourg (Franța)

Târgul de Crăciun din Strasbourg este cel mai vechi din Franța și este organizat în fața faimoasei catedrale.  Aproximativ 2 milioane de turiști din toată Europa aleg acest târg în perioada sărbătorilor.

Oriunde ați alege să fiți, să aveți parte de amintiri minunate!

Postare scrisă pentru perfecte.md. Originalul poate fi găsit aici