23 destinații despre care (probabil) nu știai că există (I parte)

Lumea este casa multor destinații incredibile care încă nu au fost invadate de turiști. Vezi mai jos lista locurilor minunate de pe pământ:

Plaja ascunsă

Aflata în Insulele Marieta, lânga Puerto Vallarta, acesta este unul dintre cele mai exclusiviste daruri ale naturii.

“Plaja ascunsa” este o gaură în pământ, care adăpostește la baza sa o plajă magnifică, scăldată de apele limpezi și de culoarea turcoazului ce țin de “Bahia de Banderas”. Este o plajă virgină, protejată de civilizație și accesibilă numai printr-un tunel foarte îngust. Aici se poate veni numai înot, cand valurile sunt mici. Dacă nu ești scufundător sau înotător profesionist, nu ai prea multe șanse să ajungi în acest loc de vis.

Plaja ascunsă îți oferă priveliștea fundului oceanului, în ciuda adâncimii sale – atât de clară este apa.

Oaza Huacachina
huacachina

Oaza Huacachina din sudul statului Peru este o mică lagună înconjurată de palmieri şi de dune de nisip gigantice, similare celor din deşertul Sahara. Oaza este înconjurată de mai multe hoteluri rustice, magazine şi chiar o bibliotecă publică.

În anii 1940, Huacachina a devenit o destinaţie populară de spa pentru peruanii înstăriţi din Lima. Apele erau creditate cu puteri miraculoase de vindecare.

În acea perioadă au început să fie construite hoteluri de lux şi restaurante selecte, însă oaza şi-a pierdut clientela un deceniu mai târziu.

Abia în anii ’90, mai mulţi oameni de afaceri au început să o promoveze din nou, iar în prezent concurează cu alte destinaţii foarte căutate de turişti.

Printre atracţiile oferite de cei 96 de localnici se numără şi sandboarding-ul, sport similar snowboarding-ului, care constă în coborârea dunelor înalte de câteva sute de metri pe o placă.

Blagaj, tekia (mănăstirea) de pe râul Buna
blagaj

Dacă ați citit “Dervișul și moartea” de Meša Selimović, sigur știți ce e o tekie – o casă a dervișilor. Cea din Blagaj e o minune – aici tekia se ridică din stâncă, iar dedesubtul ei izvorăște unul din multele râuri, de un verde greu de crezut, atât de caracteristice pentru Balcani.

Lacul Hillier
hilier

Lacul Hillier, din Australia, este unul dintre cele câteva lacuri roz care există pe Pământ. Localizat pe Middle Island, una dintre insulele şi insuliţele care alcătuiesc arhipelagul Recherche, văzut de sus lacul pare o uriaşă gumă de mestecat. Cu o lungime de aproximativ 600 de metri, lacul este înconjurat de o plajă cu nisip, dincolo de care se întind pretutindeni păduri de niaouli şi eucalipt. Pe latura sudică a lacului fâşia de pădure este ceva mai îngustă, astfel încât oceanul este foarte aproape.
Se speculează că rozul apei ar putea fi dat de o vopsea produsă de Dunaliella salina şi Halobacteria.

Silfra
silfra

Silfra este un loc unic în Islanda, o fisură între două continente, situată în Lacul Thingvellir, din Parcul Naţional Thingvellir. Deşi nu este singura în lume, aceasta este renumită mai ales pentru vizibilitatea extraordinară (peste 100 de metri) şi claritatea apei, şi pentru frumuseţea ei. În unele locuri spațiile sunt atât de înguste, încât înotătorii pot atinge plăcile continentale din Europa și America de Nord concomitent.

Isola Bella
Gardens of Isola Bella

În anii 1600, Isola Bella a fost transformată dintr-o piatră de stâncă stearpă din mijlocul lacului Maggiore, într-o minunată grădină înfloritoare și palat.

Satul lui Popeye Marinarul
popeye

Stiati ca satul lui Popeye Marinarul exista cu adevarat? Numit, de fapt, Sweethaven Village, locul este una dintre principalele atractii ale Maltei si a fost construit dupa satul imaginar al personajului de desene animate Popeye Marinarul.

Constructia decorului a inceput in 1979 si a durat sapte luni, implicand 165 de muncitori, care au ridicat 19 constructii din lemn natural (materie prima importata din Olanda special pentru film, pentru ca Malta nu are paduri). Pentru ca satul sa stea in picioare, s-au folosit 8.000 de tone de cuie, iar pentru ca totul sa arate ca la carte, 2.000 de galoane de vopsea.

Dongchuan Red Land
red_land

Dongchuan Red Land este situat în orașul Xintian în China, și este cunoscut pentru nuanța de culoare roșie izbitoare. Solul din zonă conține fier oxidat și minerale care produc această culoarea, iar plantele ce înfloresc pe tot parcursul anului îi dau un design aparte.

Poarta Infernului
inferno

Localnicii au numit-o „Poarta catre Iad”. Totul a început în urmă cu 35 de ani, atunci când o echipă de geologi sovietici, forând în căutarea zăcămintelor de gaze naturale, a descoperit întâmplător o uriașă cavernă subterană. Atunci, toate echipamentele de forare a fost înghițite de prăbușirea terenului, iar din pamant s-au ridicat cantități uriașe de gaz.

Temandu-se de o poluare pe scară largă, geologii au aprins gazul și, de atunci, acesta continuă să ardă necontenit. Cantitatea de gaz arsă în tot acest timp este aproape imposibil de estimat dar resursele Porții Iadului par să continue înca pentru multă vreme.

Insula Flores
flores

Insula Flores, situată în punctul cel mai vestic al Arhipelagului Azore (coasta Portugheză). Denumirea vine de la multitudinea de flori de inundă zona. De asemenea insula deține izvoare termale naturale și lagune, perfecte pentru un înot relaxant.

Giola
giola

Giola este unul dintre cele mai bine ascunse secrete ale Greciei. I se mai spune şi Piscina Sirenelor, dată fiind apropierea de Plajă cu acelaşi nume. Giola este practic o piscină săpată chiar de valurile marii, cu un diametru de 10 metri iar cei care au ajuns acolo spun că apa din „piscină” e perfectă pentru o scăldat.

Inspirat din http://www.businessinsider.com/