Letmeflygirls in Azores

Voi cum vă alegeți destinațiile? Eu deschid google maps, sau atunci când văd poze frumoase cu anumite locații, imediat mă apuc să văd ce e cu ele.

Cam așa a fost și cu Azore. Am văzut o poză pe instagram, am cercetat unde era făcută, am adunat mai multe detalii despre insulă, am făcut itinerariul și peste o lună, eram cu 11 fete din platforma Letmeflygirls în drum spre cea mai verde insulă din lume. Se află în mijlocul oceanului atlantic și faci 3 ore de zbor din Lisabona, sau daca vii din America de Nord – 4 ore distanta cu avionul din New York sau Boston.

Insulele Azore sunt un fel de rai pe Pamant, un loc unde timpul pare incremenit. 9 insule de o frumusete remarcabila, plutesc in Oceanul Atlantic povestind istorii romantice, si legende de neinteles, uimind privitorul cu cratere stranii agatate de nori.

Cea mai mare dintre insule este Sao Miguel – cea pe care am ajuns noi. Tot pe Sao Miguel se află și capitala – Ponta Delgada. Este cel mai populat oras de pe toate cele 9 insule și are aproape 20.000 de locuitori. Este un oraș superb, iar semnătura orașului sunt porțile lui formate din 3 arcade, dar și biserica în stil gotic.

Apropo, rezidențiii din Azores niciodata nu plătesc mai mult de 130 euro să zboare în Portugalia continentală. Dacă plătesc mai mult, merg cu documentele la poștă și li se rambursează diferența;

Insulele au început să fie vizitate de turiști abia 6-7 în urmă. Majoritatea vizitatorilor sunt portughezi. Tot din această cauză, localnicii nu prea vorbesc engleza. Așa că ar fi bine să rupeți un pic de portugheză, sau să puteți mima bine ce doriți. Noi am fost norocoase, pentru că în grup era Tatiana care vorbea portugheza la perfecție, așa că am profitat din plin de aceasta.

Transport public pe insulă există, dar nu e prea dezvoltat și e destul de haotic. Cel mai bine ar fi să vă inchiriați mașina. Mașina vă oferă libertatea de a ajunge in toate locurile cele mai indepărtate de pe insulă. Și e absolut fantastic să conduci mașina aici, e o frumusețe rară și non stop ai în fața ochilor peisaje extraordinare. La fiecare 5 minute îți vine să oprești automobilul, să cobori și să te bucuri de peisajele extraordinare.

Sao Miguel, Azores este visul absolut al fiecărui iubitor de natură. Este insula primăverii veșnice, unde florile și verdele naturii sunt nemuritoare, iar temperatura este constantă pe tot parcursul anului.
Și sunt locuri pe insulă, care le descoperi absolut întâmplător, nu sunt indicate în niciun ghid turistic, iar când ajungi acolo ai cele mai mari satisfacții. Așa s-a întâmplat cu Faial da Terra, un orășel unde ne-am pornit să facem un hike pe munte, iar pentru că nu sunt indicatoare, am luat-o pe drumul greșit și am ajuns la o fermă de vaci. Apropo, locuitorii insulei tot timpul glumesc că ei sunt 60.000 pe insulă, iar vaci 200.000. Într-un final, după o drumeție mai lungă, printre plante tropicale am ajuns să vedem o cascadă extraordinară. La întoarcere, am luat alt drum și am ajuns într-un sătuc de poveste, unde timpul parca s-a oprit în loc. Un sătuc cu multe căsuțe frumoase, unde nu locuiește absolut nimeni, dar care era foarte ingrijit, iar pe teritoriu erau foarte multe pisici si copaci cu banane. Putea sta să te odihnesti si sa îți imaginezi povești care au avut loc în acest sătuc. Iar drumul, drumul ne-a adus cea mai mare satisfactie: drum serpuitor, pante, văi. Peisaje rupte din lumea reala. Este imposibil sa descrii in cuvinte toate frumusetile care le-am vazut pe insula.

Și pentru ca insula este mica, are doar 60 km lungime, in orice moment poti ajunge de la munte la ocean, sau la cratere vulcanice.

Dacă puteam, ne opream la fiecare semn pe care scria ”Miradouro”, ceea ce din portugheza ar insemna priveliste frumoasa. Sunt unele miradouro unde o poți vedea insula de la nord la sud în același timp.
Iar Miradouro Lago da Fogo am vazut un lac magnific cu nuanțe verzi îndrăznețe unde culorile se schimbă în dependență de soare.

Apusurile pe insulă sunt incredibile. Îți alegi un locușor pe vreo piatră și admiri cum soarele se ascunde în ocean, cum avioanele zboară drept de-asupra capului sau cum valurile se sparg de mal. Sunt momente unice, care îți rămân în amintire muuult timp, doar despre asta este viața, despre crearea amintirilor.

Cam așa a fost prima zi pe insula primăverii veșnice. In următorul reportaj vă voi plimba pe la plantațiile ceai, unice în Europa și plantația de ananas, care se zice că este cel mai dulce din lume.

https://youtu.be/NHAOS5wWfuo