Unde mâncăm gustos în Lisabona

Eu ador să călătoresc și să mănânc gustos. De multe ori e o adevărată provocare să găsesc localuri bune cu mâncare delicioasă ce sunt frecventate doar de localnici. Fac multe cercetări înainte de a merge într-o călătorie pentru a căuta locuri de mâncat. Îmi plac bodegile mici, deținute de familii (am dat peste unele ce au trecut din generație în generație), unde vin aceeași oameni, unde proprietarul cunoaște ce mănâncă fiecare din vizitatorii ce dau des pe acolo.

Voi încerca să scriu mai des despre locurile ce mi-au plăcut, iar prima destinație este Lisabona.

Hai să vedem unde poți mânca gustos în Lisabona:

A Padaria Portuguesa – aici puteți lua un mic dejun absolut delicios. Da’ să stați neapărat afară, la terasă, să vă bucurați de orașul ce abia se trezește, de oameni și de locuri. Se află în mai multe locații din oraș, mie îmi place cel din Rua Aurea.

Cervejaria Ramiro Lisbona – nu poți pleca din Lisabona fără să mănânci aici. Mie așa de mult îmi place acest local că visez la el destul de des. Au cele mai gustoase stridii, cei mai gustoși creveți cu usturoi, de pâinea cu usturoi nici nu mai vorbesc, iar vinho verde e obligatoriu. E favoritul localnicilor și a turiștilor, de asta e tare aglomerat. Noi am stat la coadă de fiecare dată (cam 20-40 min, da’ credeți-mă, așteptarea se merită). Localul nu ia rezervări. Este un paradis sea-food ❤️. Anthony Bourdain a mâncat aici mai mulți ani în urmă în cadrul emisiunii lui. E unul din acele restaurante unde atunci cand începi a comanda mancare, simți că vrei sa comanzi tot meniul. Hai că deja salivez.

DaPrata52 – l-am descoperit pur întâmplător, e un local foarte mic cu mancare tradițională portugheză reinventată. Toate bucatele pe care le-am încercat acolo erau însoțite de sunete de extaz. Bucătărie foarte creativă și e un loc perfect de tihnă în aglomerația Lisabonei. E o experiență culinară pe care neapărat trebuie să o încerci. Îmi pare că lucrează doar câteva zile pe săptămână, tre’ să verifici.

Manteigaria – să îți dau și o recomandare de Pastel de Nata (prăjitura tradițională pe care o poți mânca fără număr). Deși toate ghidurile turistice recomandă localul Pasteis de Belem (e bine sa ajungi și aici, e cea mai veche patiserie din oraș și e tare frumoasă), eu îți recomand să mergi la Manteigaria. E deschisă din 1973 și are niște pastel de nata absolut delicioase.

Copenhagen Coffee Lab (Escola Gerais) – pentru o cafea bună într-un loc formidabil. În general îmi place rețeaua asta daneză de cafenele, e minimalistă si dincolo de cafea, are niște prăjituri daneze delicioase. Escola Gerais e un loc cu design tare fine si e perfect să te odihnești aici după o plimbare intensă prin Lisabona. Să încerci neapărat cafeaua din Burundi.