TRAVEL

Pelerinaj în Meteora – al doilea ca și importanță după Muntele Athos

De sute sau poate mii de ani, stâncile verticale Meteora au fost considerate locul perfect pentru izolare absolută, pentru a descoperi pacea și armonia și, astfel, pentru a susține lupta veșnică a omului pentru înălțarea spirituală.

Este un pelerinaj într-un loc sfânt pentru toți creștinii din întreaga lume, al doilea ca și importanță după Muntele Athos. De 2000 de ani Meteora a devenit o arcă de conservare a crezului creștin ortodox.

Cele mai interesante formațiuni sunt decorate cu mănăstiri istorice, incluse în Lista Patrimoniului Mondial al UNESCO. Doar 6 dintre ele au supraviețuit de-a lungul secolelor, de la un număr inițial estimat de 24. Majoritatea datând din secolul al XIV-lea și până în secolul al XVI-lea , aceste mănăstiri au fost construite de călugări care inițial trăiau în peșteri individuale . Odată uniți, acești călugări au cărat materiale de construcție în vârful rocilor, folosind frânghii, scări pliabile, plase și coșuri, astfel construind manastirile.

Indiferent dacă sunteți sau nu adeptul unei religii, merită să vizitați Meteora cel puțin pentru peisajul spectaculos. Sunt niște stânci foarte înalte din piatră netedă care se ridică precum niște statui în mijlocul unei câmpii. Și tocmai când mă gândeam că par aproape imposibil de escaladat, am văzut doi alpiniști care urcau pe ostâncă.

Dacă ajungeți prin această regiune a Greciei, nu ezitați să dedicați cel puțin 2 ore orașului Kalabaka.

Guest writer: Cristina Maxim