Letmeflygirls

Vreo lună în urmă am creat un grup pe facebook ”Letmeflygirls by Bloginfidel”.

Este o platformă exclusiv pentru fete, pentru că vreau să cresc o comunitate a fetelor călătoare. La moment avem deja peste 1.000 membre(!). Mi-a venit ideea să creez această comunitate după ce am început a primi tot mai multe mesaje de la fetele care-mi scriau că ar vrea să călătorească, însă nu au curajul să o facă singure.

Este o platformă pentru fetele care au o pasiune pentru călătorii și în cadrul ei pot împărtăși sfaturi, trucuri să-și posteze aventurile lor, să crească comunitatea. Dincolo de aceasta, vom călători peste tot în lume împreună, ne vom depăși temerile împreună, vom trăi emoția necunoscutului, vom cunoaște oameni noi, vom experimente lucruri noi și vom crea multe amintiri și prietenii.

Și pentru că totul s-a mișcat incredibil de repede, avem deja planificate câteva călătorii, altele urmează să le fac publice în timpul apropiat.

Prima călătorie va fi în luna mai la Lisabona & Insula Sao Miguel (Azores) și deja e full.

Și pentru a nu rămâne doar o comunitate online, pe data de 17 aprilie vom avea prima întâlnire offline la Chișinău, unde vom avea niște vorbitoare extraordinare. Dincolo de călătorii, crearea unei comunități puternice este foarte importantă.

Vlada Ciobanu ne va vorbi despre Peru – țara incașilor, lacului cu nume amuzant Titicaca, altitudinii și bomboanelor din coca, ceviche-ului și cocktailurilor din Pisco, siguranței rutiere deja mai bună și șoferilor prea curajoși, femeilor cu fuste colorate și puloverelor din blană de alpaca. Țara care creează toate condițiile pentru turiști, în ciuda inegalității care se cam simte în fiecare regiune.

Marina Luca ne va povesti despre experiența ei de a călători gratuit. Și anume despre cum a fost 2 luni jumătate în Franța fără a închiria mașină, fără a plăti combustibilul, mâncarea și chiria.

Cum ar fi să te trezești în fiecare dimineață în munții Pirinei cu dejunul gata la terasă și care e costul de fapt la toată această plăcere?

Felicia Crețu ne va vorbi despre Indonezia, despre Bali cel inundat de turiști, frumusețile naturale din Yogyakarta, despre faimoasa toaletă indoneziană, despre mâncat pe jos și prima călătorie solo în Asia.

Dacă localnicii dorm pe saltele pe podea, și Felicia doarme așa. Dacă localnicii mănâncă chestii ciudate la tarabe pe marginea drumului, acolo mănâncă și Felicia.

Iar Natalia Țurcanu ne va povesti despre insula Primăverii – Tenerife și fericirea de a călători împreună cu copiii.

Avem și parteneri: Antrim si Centrul de Informare pentru Turisti și Vinăria Bostavan, cărora tare le mulțumesc pentru receptivitate.

Girl Power!

xx