Letmeflygirls in Iran

Iranul este moștenitorul Imperiului persan, unul dintre leagănele civilizației mondiale și o țară a cărei istorie are peste 5000 ani. Industria turistică din Iran este în creștere, se elimină treptat neajunsurile de infrastructura, se construiesc noi hoteluri. Țara are un potențial imens de dezvoltare, călătorii din întreaga lume manifestă un interes deosebit pentru arhitectura, istoria și monumentele istorice unice.

O excursie în Iran este o scufundare într-o atmosfera unică a orașelor antice, unde sute de ani în urmă adepții lui Zarathustra au predicat, iar șahii au condus. 

Este o plimbare prin bazarurile orientale luxoase din Isfahan și Shiraz, saturate cu aroma șofranului și a cardamomului. Și nu în ultimul rând vom cunoaște moștenirea marilor Omar Khayyam, Ferdowsi și Abu Ali Ibn Sina (Avicenna).

Iranul este o destinație despre care cunoscătorii în arta călătoritului zic că e poveste. Demult am visat să văd această țară interesantă! 

Călătoria noastră va fi deosebită. Ne vom plimba pe străzi de peste 5000 de ani, vom intra în legendara moschee din Isfahan, vom pătrunde în temple grandioase, vom vizita cele mai frumoase orașe Isfahan, Shiraz, renumite pentru atracțiile lor. Vom face trekking către muntele Zagros și apoi ne vom petrece noaptea cu nomazii Qashqai – ultimii nomazi ai Iranului. 

Călătoria va avea loc în perioada 9-19 aprilie 2019.