Top destinații de iarnă

Iarna este un timp magic. Este timpul sarbatorilor de iarna, al colindelor si al mirosului de brad, al cadourilor, al lemnului trosnit în foc si al călătoriilor.

Am fost provocată de colegii de la O seară perfectă să povestesc despre destinațiile mele de vis pentru Crăciun și Revelion.

Topul meu personal ar arăta așa:

1. Unul din visurile mele este să ajung în Australia de Revelion. Se zice că focurile de artificii în portul din Sydney și proiecțiile de lumini pe clădirea Operei sunt cele mai spectaculoase din lume. Vin peste 1,5 milioane turisti din toata lumea sa le admire. Totodată, australienii sunt printre primii pământeni care trec în anul nou (ai 3-lea la numar).

În plus, pe 1 ianuarie începe oficial vara, așa că ai parte de multă căldură și plaje extraordinare.

2. Si dacă tot vorbim de plaje, o altă destinație de vis pentru Revelion este Thailanda. Thailanda are niște plaje și insule superbe. Cum ar fi ciocnești o cupă de sampanie pe malul oceanului doar în costum de baie?

3. O alta destinație exotică este Hotelul de Gheață de la Lacul Bâlea din zona Sibiului. În munții Carpați, în fiecare iarnă reînvie palatul de cleștar al României.

In fiecare an, Hotelul are o noua tematică și fiecare camera cu peretii de gheata are o poveste unica de soptit in fiecare noapte.

4. Mai rămânem în Europa pentru o altă destinație – Austria. În Viena a avut loc primul târg de Crăciun din lume, iar tradiția se păstreaza și până în prezent, rămânand unul dintre cele mai frumoase si speciale.

În plus, munții Alpi, cu cele mai impresionante trasee de ski din Europa sunt la o aruncatură de băț de capitala Austriei.

5. Iar cel mai frumos loc de pe continentul american unde poți fi de Crăciun ramâne a fi New Yorkul. Este cea mai frumoasă perioadă a anului pentru ”The big apple”. Cele mai frumoase atracții din oraș sunt iluminate și se transformă într-o adevarată poveste.

Iar bradul din Rockefeller centru, din Manhattan este spectaculos.

Cam astea sunt destinatiile mele de vis pentru Craciun si Revelion, insa oriunde nu ati alege sa fiti, sa aveti parte de amintiri minunate alaturi de cei dragi.