LIFESTYLE

Feminismul în Moldova

Feministele urăsc bărbații.

Feministele vor matriarhat.

Feministele sunt niște frustrate.

Feministele nu seamănă a femei.

Feministele au păr pe picioare.

Feministele sunt femei singure.

Feministele nu fac sex.

Feministele au motani.

Feministele sunt lesbiene.

Feministele sunt grase.

Feministele sunt urâte.

Feministele vor să distrugă bărbații.

Feministele sunt niște carieriste și nu sunt interesate să aibă o familie.

Un fost boyfriend în timpul unei discuții despre situația politică din țară: ”Diana, hai mai bine programează-te pentru o manichiură, lasă bărbații să discute despre politică”.

Un mare proprietar de afaceri: ”Diana, nu există feministe, există femei care au nevoie de sex. Unica funcție a femeii este să îi ofere sex bărbatului.”

Președintele țării: ”Suntem un popor ortodox. Liberalismul, toleranţa şi egalitatea de gen sunt învăţături false.”

Un mare lider politic la intervenția mea că votul uninominal va dezavantaja femeile: ”Noi în partid ne-am propus să aducem mai multe doamne, iar doamnele vor vota alte doamne.”

”Femeile caută să fie violate. De ce se îmbracă provocator?”

***

Mi-e foarte greu să cred că în secolul 21 we still fight this shit. Mi-e foarte greu să cred că în secolul 21 oamenii sunt atât de ignoranți că nici măcar nu dau un search pe good old google să afle ce înseamnă a fi feminist/feministă (da! și bărbații pot fi feminiști).

Mi-e foarte greu să cred că sunt oameni care încă cred că locul femeii este la bucătărie și că în secret visează la un bărbat burtos care să le bată.

Mi-e foarte greu să cred că mai sunt bădărani care ignoră femeile deștepte, femeile emancipate, femeile care acționează public, femeile care au încercat să iasă din umbră, care au o poziție fermă și argumentată, femeile care au pus umărul la mișcarea de emancipare, femeile care muncesc pe rupte ca alte femei să se bucure de drepturi și oportunități.

Dragi oameni, aceaste femei sunt niște feministe și toate acestea nu le face mai puțin feminine, mai puțin mame sau mai puțin femei.

Și cum zice Mihaela Mirou, o mare feministă din România: voi renunța la feminism atunci când ceilalți vor renunța la misoginism, sexism și patriarhat.

xx