Cu Rodica Ciorănică prin Milano și nu doar (facebook live)

Milano

Cu Rodica Ciorănică prin Milano și nu doar (facebook live)

Invitata live-ului din săptămâna trecută a fost jurnalista și prezentatoarea TV Rodica Ciorănică.

Un proverb italian compară orașele Milano și Roma și zice cam așa: ”Roma este o femeie voluptoasă ale cărei daruri sunt foarte evidente, în timp ce Milano este o fată rușinoasă, modestă care este înzestrată din plin cu comori, dar care trebuie descoperite în timp. Ție cum ți-a părut Milano?

Am o relație specială cu Milano, ori de câte ori încerc să mă îndrăgostesc de acest oraș, trebuie să mă întorc acasă. Vreo 8 ani în urmă, când a fost inaugurată prima rută Chișinău-Milano, am nimerit în acel avion împreună cu o gașcă de jurnaliști, politicieni și oameni de afaceri. Țin minte că eram împreună cu Tatiana Țibuleac și am fost cazate în cel mai luxos hotel de lângă Duomo. În momentul în care a trebuit să vedem ceva, a trebuit să ne întoarcem la Chișinău.

Am revenit în Milano acum de Crăciun și iarăși am dat-o în bară. Am nimerit în capitala modei, fără să pot să cumpăr un capăt de ață pentru că era totul închis. Asta înseamnă că trebuie să revin cât de repede posibil.

Am fost încântată de acest oraș. Am fost la Roma de câteva ori și o iubesc. Roma este istorie, iar Milano este orașul de care te îndrăgostești cu adevărat.

Milanezii își revendică faptul că ei au inventat Aperitivo – ora când te relaxezi într-un bar cu gustări și 1-2 pahare de băutură. Știu că și tu ai făcut aceasta și te-a încântat atmosfera și felul de a fi a oamenilor. În editorialul din VipMagazin ai povestit despre asta, denumindu-l ”Nuanțele fericirii”. Care sunt nuanțele fericirii tale?

Fericirea este atunci când faci ceea ce vrei și poți să te detașezi de la griji care sunt tot mai multe. La Milano am făcut abstracție de tot, mi-am luat Aperolul, vreo doua pachete cu chipsuri. Am avut alături pe una dintre cele mai bune prietene ale mele și pe fiica mea care făcea poze. Duomo era la picioarele noastre, era soare afară. Asta a fost unul din momentele fericirii.

În general momentele fericirii au miros de cafea, de carte bună, de oameni frumoși. Asta este fericirea mea… Și câte un sms.. și o persoană care să își facă vacanțele în dependență de tine, dar asta la moment este un vis, încă nu am găsit așa o persoană.

Părerea mea este că moda în Milano este mai mult o afișare a dispoziției interioare, decât o etalare a statutului social și succesului. Mi-a plăcut să văd oameni pe Vespa în costume scumpe. Tu ce părere ai?

Dezamăgirea mea, atât în seara de Crăciun când eram chiar în centrul orașului este că am văzut foarte puțin italieni. Erau mulți moldoveni, chinezi, coreeni, arabi și-mi sunau în urechi tot felul de limbi în afară de italiana. Și chiar am vrut să văd italieni frumoși.

Apropo, chiar voiam să te întreb cum ți-au părut bărbații italieni.
După cum am spus, semănau cu arabi și moldoveni 🙂

Se zice că bărbații italieni sunt pasionali și șarmanți. Ți-ar plăcea să ai o idilă cu vreun italian?

Nu cred și nu mă provoca 🙂 Vreo câteva săptămâni în urmă am postat pe facebook cu rugămintea ca lumea să îmi recomande cursuri de italiană și toată lumea s-a gândit că am vreo idilă cu un italian. De fapt, eu vreau să fac un interviu cu unul dintre cei mai celebri italieni – Berlusconi. Este un tip controversat, nebun de cap și vreau să ajung la el în casă să fac un interviu. Pentru asta am nevoie de italiană, dar lumea nu a înțeles. Lumea noastră înțelege așa cum vrea ea.

Italienii zic că sunt cei mai buni în materie de lenjerie și utilizeaza cele mai fine textile: mătase, dantelă. Ți-ai luat ceva de la Milano?

Nu mi-am luat acum din Italia, am început să prefer un brand de lenjerie care se vinde la Chișinău.

Și dacă tot suntem aici: alb, roșu, negru?
Roșu si negru, dar îmi place albul 🙂

Pentru o seară romantică?
Roșu

Pentru a noapte mai wild?
Negru

Cum este Rodica în călătorii? Ești genul de persoană care călătorește la 5 stele, merge la restaurant de fițe, petrece toate noaptea? Sau e diferită de ceea ce vedem pe ecrane?

Fără petreceri, dar îmi place luxul. Când am fost la Milano ultima dată am fost la invitația unor prieteni și au insistat să stăm la ei. Dar și mie și fiicei mele ne place confortul. Am vrut o cameră de hotel cu pereți de sticlă, cu priveliști fantastice peste geam. Eu am vrut să scriu, mi-am luat laptopul. Paula a vrut să facă poze și de asta am ales să stăm o noapte la prieteni și o seară în lux.

Am vrut să descoperim și castelele din Milano, dar era totul închis. În schimb am descoperit, spre surprinderea noastră, nu departe de Duomo, muzeul lui Leonardo Da Vinci. Am fost fascinată de el. Am descoperit multe lucruri despre Leonardo. A fost un mare om de știință, arhitect, matematician, fizician. În plus, de-asupra muzeului, pe acoperiș este o pizzerie cu vedere superbă asupra orașului, unde am băut vin italian fantastic și am mâncat o pizza italiană bună de tot.

Dacă ai putea să mergi în orice loc de pe glob, care ar fi acela?

Toate. Vreau să îți spun că azi mi-am început dimineața cu blogul tău. Am citit câteva postări despre Mumbai, despre cum ai ajuns, ce ai văzut acolo și vreau să îți spun că m-a fascinat. Aș vrea să merg în India, mi se pare o enigmă și poate aflu și ceva despre mine ajungând acolo.

Mai multe despre Milano găsiți aici