TRAVEL

Cel mai de succes proprietar de imobile de pe Airbnb câștigă 13,5 milioane de euro pe an, închiriind 881 de proprietăți în Londra

Cel mai de succes proprietar de imobile de pe Airbnb câștigă 13,5 milioane de euro pe an, închiriind 881 de proprietăți în Londra.

În timp ce acesta reprezintă cel mai mare venit realizat de o singură persoană, zona care a adus cei mai mulți bani a fost insula indoneziană Bali.

Al doilea proprietar de succes este un proprietar din Bali care are listate pe site-ul Airbnb 504 proprietăți și a câștigat într-un an 13,3 milioane de euro.

Conform analiștilor de la AirDNA, ceilalți proprietari cu venituri mai sunt în Cape Town, Paris, Havana, Sydney, Barcelona, Madrid și Melbourne.

Unde poți face cei mai mulți bani dând în chirie proprietăți:

Toate aceste cifre însă nu înseamnă că există multimilionari ce au sute de apartamente în proprietate privată și stau pe o mină de aur. Sunt afaceri ce au apărut ca rezultat al noii economii, cu sute de angajați ce gestioneaza casele altor oameni.

Deși inițial airbnb a fost creat ca oamenii obișnuiți să își închirieze casele pentru a avea un venit suplimentart, alții s-au orientat și fac bani buni.

Potrivit datelor AirDNA, cele mai mari căștiguri le au proprietarii de imobile din Bali, unde venitul mediu este de 35.000 euro pe an.

Pe locul doi e Tokyo cu 31.000 euro pe an.

Pe al treilea e Barcelona cu o medie de 24.600 euro pe an și pe al patrulea e Lisabona cu 24.000 euro pe an.

Londra se situază pe locul șapte cu câștiguri individuale de 18.000 euro pe an.

AirDNA a mai menționat că la moment 65% din imobilele listate pe Airbnb aparțin persoanelor fizice, iar 35 sunt firme ce administrează casele altor oameni, însă firmele încep să ia un procent din ce în ce mai mare din piață.

Airbnb este o companie americană înființată în 2008 care deține o platformă online prin care se pot închiria, oriunde în lume, camere, apartamente sau case întregi direct de la proprietar. Compania are listate pe site peste 3 milioane de case, în 65.000 orașe din 191 de țări.

În august 2014, compania era evaluată la 10 miliarde de dolari.