Călătorie prin viață: Olga

Am fost operată într-o zi superbă de primăvară. Operația a decurs normal. A doua zi m-au vizitat soțul cu feciorul. Am ieșit împreună afară, soarele lumina, lalelele înfloreau, totul era frumos și eu mă bucuram de viață. Mă simțeam învingătoare. Când treci prin reanimare, inevitabil apreciezi altfel viața. Am simțit că m-am născut a doua oară. Am simțit că viața mi-a mai oferit o șansa.

Apoi au urmat patru ședințe de chimioterapie. Au fost momente când voiam să renunț, când mă întrebam din nou – de ce tocmai mie. Citisem despre chimioterape, știam despre efectele ei, despre căderea părului… Trecuseră însă trei săptămâni de la prima ședință și eram una dintre puținele persoane care părea să nu fie afectată. Apoi a venit ziua când mi-am trecut degetele prin păr și am rămas cu el în mână. Am plâns cu hohote.

Postarea întegrală poate fi găsită aici: http://bloginfidel.com/2017/02/calatorie-prin-viata-olga/

***
Al doilea cel mai frecvent tip de cancer depistat la populația Republicii Moldova este cancerul la sân. Acest tip de cancer afectează în mare parte femeile, însă există și cazuri când și bărbații dezvoltă cancer la sân. La finele lui 2015, în Republica Moldova erau înregistrate oficial 9616 de cazuri de cancer mamar, dintre care 1013 cazuri noi doar în 2015. În 2015, 14 dintre cele 1013 de cazuri de cancer, sunt bărbați.
Aproximativ 900 de cazuri noi de cancer mamar sunt depistate anual în Republica Moldova și tot din cauza cancerului mamar mor în fiecare an peste 450 de femei. 98% dintre cazurile de cancer la sân ar putea fi tratate dacă ar fi depistate la timp.

Acest articol a fost scris în cadrul Campaniei pentru Sănătatea Sânilor, susținută de Avon.